Je vais, tu vas, il vas, nous allons, vous allez, ils vont

Pluggat franska i ett antal timmar idag, hoppas det sätter sig nu! Prov imorgon och allt ju! Gaah. De senaste dagarna i skolan har faktiskt varit riktigt roliga, mycket prat om klassresor och sånt skoj! Bara halva nian kvar snart (vart tog tiden vägen?!?!). 

Vi hade vikarie igår, och då passade Babak på att sova lite bakom en bok!

Gustavoooo och jag idag! Seriösaaaa!

Nu ska jag släppa skolarbetet ett tag och åka till stallet, SKÖNT!

Oavbrutet

Pluggat franska stenhårt, oavbrutet, i en och en halv timme snart, tror jag dör vad tråkigt.

Halvdöd

Har så jäkla mycket i skolan nu, pluggar ihjäl mig 24/7. Sover inte om nätterna för att jag pluggar = är helt slut. Ska försöka gå och lägga mig innan halv ett inatt i alla fall! 
Slutar tidigt imorgon, hela eftermiddagen kommer ägnas åt att plugga franska. Inte skoltrött, bara rätt slut.

Lampkärlek

Har enda sen i somras när jag fick syn på denna ytterst speciella lampa inne på Kustnära, varit lite småförälskad, fråga mig inte varför, för egentligen så är den lite ful, men det är något speciellt med den! Idag fick jag åter syn på den inne på Night & Day Miljö i Helsingborg blev jag på nytt förälskad igen!
Trots att jag vet att det aldrig kommer bli lampan och jag (då prislappen ligger på runt 2-3 tusen), kan jag inte låta bli att vara kär!


Did you say it was windy?

Helgen har för mig varit väldigt händelserik! Massa tankeställare och nya sätt att se saker på! Dock så har jag även blivit ännu mer säker på mitt gymnasieval, och är till 10000% säker på vad det blir nu! Känns hur skönt som helst!

Idag när jag skulle åka hem från Råå blåste det huuuuuuuuur mycket som helst! Lite sjukt faktiskt, och det syns inte alls lika bra på bilderna! Kände mig lite smålycklig över att jag inte var på havet en dag som denna! Usch vad obehagligt! :(
Nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på Berit som härjar även i Skövde!










.


Gryyymt bra känsla!

Skolan igår kändes verkligen helrätt! Så fort jag klev ur bilen på parkeringen kände jag att det är här jag vill gå! Ingenting med skolan kändes fel! Alla var hur trevliga som helst, lärarna verkade bra, det är en stor skola (en av Sveriges största), och för att inte tala om att killarna var riktigt snygga! Hahaha :)
Nu ska jag snart börja fixa mig, för om lite drygt en timme ska jag åka vidare till nästa skola här i Helsingborg! Ska bli spännande! :)

Jag har hittat rätt

Gud vad skolan i Lund var bra! Kände direkt att det var där jag vill gå! Imorgon ska jag till ett gymnasium i Helsingboeg, får se hur bra det är! :)

Musik..

Fattar inte hur jag orkar vara vaken, har somnat allderles för sent hela veckan, inte bra.. :(

Har musik och det är en aning svårt att koncentrera sig, hehe, men musiken kan jag ju göra hemma.. Och så har jag resonerat hela hösten, om två veckor ska arbetet in! Aja, är snart klar ändå så det är nog inga större problem! :D



24 hours a day

Har varit i stallet i tre timmar idag, ridit, fixat och myst med Lotte! Har även nästan gjort klart mina SO och Svenska arbeten.. Är fasiken förvånad över att jag faktiskt kom så långt i Svenskan som jag har gjort, inte illa! Måste korta ner den dock, kan ju inte stå och prata en hel lektion!

Ska snart krypa ner i sängen och läsa Veckorevyn, men har lite mer saker att ta tag i först..


Lottes vita outfit, ber om ursäkt för lindningen, hade glömt bort att dom var så korta som dom är, bläää.

Snyggiiis

Red lite lugnt i skritt idag på Lotte, nyvaccinerad och allt ju! Så skritt med mycket fokus på halter blev det, funkade bra! Hon var inte alls så överpigg som jag trodde hon skulle vara! Dessutom hade jag en ny outfit på henne, vitt! Med nytt schabrak och så, något säger mig att hon trivdes bra i den.. För snygg var hon!
Var ute och sprang sen på kvällen, fått riktigt ont i mitt vänstra ben, men får överleva, för imorgon är det beeptest, wiiiho.

Så länge så bjuder jag på ett litet citat!

Trött + plugg + plugg + plugg osv....

Oj, hade tänkt plugga hela eftermiddagen, blev det så? - Nej!
Blir tokig på mig själv när det blir såhär! Har svenska redovisning, franskaglosor, SO uppsats och Idrotts uppsats, känns bra..... 

I morse innan skolan var jag och fikade med Bea på Rådhuset! Asgott med lite Chailatte på morgonen, muuums! På rasten var jag nere på stan och köpte en jacka, inte illaaa :)

Ska försöka ta tag i mitt SO-arbete nu och sen åka till stallet, adios!


Sommarjobb 2012!

Jappjapp, planerar sommaren 2012! Får sommarjobba på Brödis om jag vill :D :D Klart jag vill?!? Kommer bli askul, för det är gryymt mycket folk där på sommaren, bara 207 dagar kvar till sommarlov juuuuuuu........ ;)

Min flygresa jag kanonbra, slapp tanten som smaskade högt men hamnade istället bredvid en flygrädd tant som satt och smygkollade när jag såg på film på datorn, haha! Såå skönt att se solen, var så fantastiskt vackert! Laddar över bilder sen ikväll så ni får se! 



Visby Airport

På plats, sitter vid gaten och väntar. En tant sitter bredvid och smaskar ashögt och pratar småländska, this is not my lucky day. Ska sätta mig så långt ifrån henne på flyget, fyfan.

Luuuncha

Packat ihop min väska och alla mina grejer, (skrev greker först... hahahah). Snart ska jag till Joda och äta lunch, har jag nämnt att det är min favoritrestaurang? ;) 
Flyget går klockan tre, så vill vara på flygplatsen vid två typ! En bra avslutning på två grymma veckor! :) Men i väntan på det sitter jag och min minsta kusin och kollar på dans VM, haha intressant... 


Matförgiftning, jippi

Vi käkade pizza tidigare ikväll och nu ligger alla halvt döda i sofforna :( Usch säger jag bara, hur ont som helst i magen och mår lite illa också! Känner på mig att det kommer bli tufft imorn med allt resande, blää. 
Och väskan går inte att få igen heller, vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt, men men, på något sätt måste det gå! När jag åkte till Gotland höll dock sömmarna på att gå upp i väskan för att den var så hårt packad, får hoppas att den övelever morgondagen! ;)


Fälla träd, shoppa och shoppa

Vet inte om jag vågar gå utanför dörren just nu faktiskt, trädfällning på g precis utanför liksom! Not so fun. Hade tänkt dra till stan en riktig snabbis bara för att köpa ännu lite mer julkappar och en blomma till min moster med familj!
Sen ska jag hem och käka, och sen på julmarknad! Lucky giiiirl! 

¨


Oj

Har inte riktigt hängt med i hur fort mina veckor på Gotland faktiskt har gått! Har redan varit här i två veckor, helt otroligt! Tiden har verkligen bara flugit iväg! :( Lite tråkigt att behöva åka härifrån faktiskt, men längtar ändå hem till att rida! Har saknat det!
Nästa fredagkväll sitter jag nere i Helsingborg, det känns också väldigt konstigt.. Den dagen har jag ju längtat efter i evigheter!'

Och när jag ändå är där nere hade jag tänkt putsa kristallkronorna, ska den här gången lägga ett täcke på bordet under kronan.. För ifall kristallerna ramlar ner landar dom mjukt (se så mycket man kan lära sig av Peder Lamm)! Erfarenheten säger mig att kristallerna ofta ramlar ner när jag putsar, och det har aldrig slutat specielt bra...



Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop




When you finally let go of the past something better comes along


Sista dagen idag på Brödis, uuusch vad hemskt! :( Har verkligen verkligen haft otroligt roligt de här två veckorna, gud vilken tur jag har haft med mina praoplatser både i våras och nu! 
Bjöd på en kladdkaka som var mycket uppskattad!
Och eftersom jag nu hade världens bästa praoplats så fick jag faktiskt en present också när jag slutade! Huuur snällt är inte det? Valrhona choklad (bitterljuv, garvar ihjäl mig åt det i min ensamhet, bara en väldigt fin översättning av mig och Lina!), Valrhona kakao eftersom jag tycker om att baka och Kusmi Tea, finns inget godare te än det! Helt underbart, ett must have! ;)









I know they say that first love is the sweetest, but that first cut is the deepest.





Efter praon idag så träffade jag min kompis Johanna som jag inte sett på evigheter! Verkligen sjukt länge sen jag träffade henne! Drack lite chailatte och gick på stan, mysigt! Fan vad jag älskar att gå i Visby, det är lagom stort typ, och har alla affärer man behöver, saknar Gina Tricot lite dock ;) Köpte strumpbyxor, hoppas att dessa håller lite längre än halva dan på praon.. :(

Känns hemskt att det är sista praodagen imorgon, usch och fy, kommer hänga där varje dag i fortsättningen när jag är i Visby, I like it a lot! 

Ska nu krypa ner i sängen, se Elsas värld och sen lite film! 


Kladdkaka på g

Bakat mig en smarrig apelsinkladdkaka, herregud vad gott den luktar, hoppas nu bara att den smakar lika underbart som sist jag gjorde den!
Hade tänkt bjuda på den imorgon på brödis eftersom det är min sista dag imorgon :( Fyfaaan vad jag kommer sakna det! Guud, har aldrig haft så roligt som jag har på dagarna här, alla är så jävla sköna! 
Och har ju hela veckan snackat om min underbara apelsinkladdkaka, så nu jäklar ska dom få smaka på den! ;)


Myser runt

Var hemma hos min farmor och farfar ikväll och åt middag och sånt! Så mysigt, har inte träffat dom på evigheter! Vi satt och kollade på gamla bilder dom hade, farfar är dock lite hightech så han har scannat in alla bilder så dom är digitala, och så har han lagt in dom på TV:n, rätt smidigt! Fick bland annat se bilder från en resa de gjorde genom Europa 1980, lite kul att höra att deras berättelser!
Hälsade även på hemma hos min farbror, träffade andra kusiner och kusinernas morfar, en mindre släktträff med andra ord. 

Här om dagen köpte jag mig en kimono, hatar ordet, men i den myser jag numera omkring i här hemma! Hur mjuk och gosig som helst, blir askalas sen i sommar på stranden. (Tänk att jag redan köper kläder tills dess, vad hemskt).



Dagarna rullar på!

Jobbade 9 till 15.30 idag! Fast stannade kvar en stund efteråt och snackade med Lina, trivs så jäkla bra där alltså! Efteråt gick jag en sväng på Adelsgatan (så himla bra att cafét ligger precis vid Visbys bästa (och äldsta) shoppinggata). Köpte ännu lite mer julklappar och en topp till mig! Niceeeee.

Sen så cyklade jag hem, somnar numera alltid på soffan, dock så var jag hemma själv så inga små söta kusiner som skrek mig i öronen idag! Har fått selektiv hörsel har jag märkt, har tidigare alltid vaknat när någon ropat eller skrikit efter mig. Men nu när dom skriker hela tiden så vaknar jag inte när dom ropar mitt namn när vi ska äta.. Haha mysko det där.


Nu ska jag se Georgia Rule och försöka sova lite!

Jag dör vad gulligt


Jobbat och shoppat!

Så jäkla gött väder idag! Strålande sol! Det enda som saknas är lite snö, vill verkligen ha snö och jul nu, konstigt eftersom jag aldrig tyckt om det förut, men nu så..
Får se ifall jag tar och åker på julmarknad på lördag till och med, så sugen är jag på jul, märkligt!
Har till och med köpt julklappar till min kära familj, smycken till mamma och lite godis och smått och gott till pappa och bror min!
Det grämer mig lite att jag inte är i Visby den 26 november, då börjar ju julskyltningen här! Och det är så fruktansvärt mysigt, men man kan inte få allt ;) 


Googlebild på Visby.. ;)

Kärlek










Before I die















Promenad!

Varit ute och gått längst havet, fyfan vad fint det är, man blir ju lite kär i Fårö alltså. Har massa bilder från min promenix, så tänkte ladda upp dom lite senare!
Under tiden jag var ute och gick så har min mormor och moster styckat lamm... kan säga att det inte luktar speciellt gott.......... Blod på hela köksbordet, hemskt.

Fårö ♥ ♥ ♥

Är på Fårö, därav ännu sämre uppdatering än de senaste dagarna! Dagen har dock rullat på i ett väldigt högt tempo, trivs verkligen på min praoplats och kan inte fatta att halva tiden redan har gått, hallååå liksom, vart tog tiden vägen? Kommer sakna det asmycket. Kommer inte kunna överleva utan min ciabatta med pesto, salami, ost, paprika och rödlök! Så jävla gott! :)

Nana

Direkt efter praon stack jag ut på en liten löptur, runt ringmuren bara! Tror det är ungefär tre kilometer :) Gick i lite affärer på Adelsgatan efterråt, letade efter ett par vita vantar att köpa! Men utbudet i butikerna där var inte så stort, de flesta har inte fått in sånt än! Får kolla uppe på H&M och dom butikerna på Öster imorgon, ifall jag inte åker till Fårö direkt efter jag jobbat!

Tog massa bilder på Visby under löpturen, men bytte SIM-kort från min Vivaz till min älskade Gratia, och tydligen så behöver man ha ett SIM-kort i Vivazen för att kunna starta den.. lurigt! Alla bilder är dock sparade på telefonminnet så dom finns ju inte heller på minneskortet :(

Men imorgon får det bli lite bilder ifall jag orkar ta tag i det, ska sova nu så jag är pigg och fräsch imorgonbitti, var nära på att försova mig imorse, hann inte snooza :(


Gammal bild, men har inte mycket annat att bjuda på!

Vääärldens bästa!

Åh nu när jag kom hem från lunchrasten så låg min ÄLSKADE mobil i brevlådan, åååh vad jag har saknat den! Vansinnigt mycket alltså! :love:
Nu ska jag tillbaka till brödis och jobba i två timmar till, sen ska jag en runda på stan och sen ut och springa! Yää, herååå

Grym dag!

Varit asroligt på praon idag, haha don't know why! :) Stått i kassan och tagit betalt, det är typ asroligt :D Efter praon gick jag en sväng på stan, köpte lite kläder och så :) Har tänkt köpa julklappar till la famille nu när jag är på Gotland! Utbudet är liksom bättre här än i Skövde, lite roligare butiker här och så! :)
Men det blir mörkt sjukt tidigt, när jag cyklade hem var klockan bara tjugo i fem, och det var kolsvart ute :( 

Borsett från detta så fick jag reda på att Tommy-Lee, som jag förut red väldigt mycket medans jag fortfarande red på ridskola har dött :( Usch vad tråkigt, han var verkligen en kanonhäst! Han hade ju hela livet framför sig, och han var så possitiv till allt arbete!
Kan i alla fall tacka honom för allt jag har lärt mig av att rida honom! Verkligen blivit en mer allsidig ryttare och duktig på att rida yngre hästar!  ♥











Dagen idag!

Var på praon mellan 9 och 15! Kan allt om kaffe nu, cappuccino, café latte, espresso och allt sånt! ;) Ånga och skumma mjölk är numera nemas problemas! Kan göra paninis, baguetter, pastasallader och allt sånt också! Älskar att stå vid smörgåsgrillen, för det är så kul att se mackan sjunka ihop... Haha :D

Efter så gick jag till H&M och köpte löpartights, billigt och braa! 299 tror jag dom kostade :) Köpte lite nytt smink också, även det har jag glömt delvis hemma.. Strumpbyxor har jag inte heller några, får pallra mig till Östercentrum imorgon igen och köpa ett par! 




Visby by night






Been workin' out!

Varit ute och sprungit fem kilometer häärligt, Visby är mysigt när det är mörkt! Har lite bilder och såå, men det kommer upp ikväll för nu ska jag käka!

Kinda like my prao!

Sagt det förut men trivs verkligen på praoplatsen! Huur mysigt som helst och jag får göra alla möjliga olika saker! Dessutom får man ta dricka ifall man är törstig och äta bakelser ifall man känner för det.. haha. Ska snart dra tillbaka dit, slutar fyra idag! Efter det ska jag försöka hinna med lite affärer efteråt! :) Ska springa ikväll nämnligen! Wiho.


Världens bästa praoplats!!!!

Världens bästa praoplats!!!!


Yää

Nu drar jag snart ner till min lilla praoplats! Ska bara käka frulle och städa ihop alla mina saker, sen så är jag off to brödis!


.


Imorgon:


Helgen i bilder!


Ett Wizzair plan som skulle gå till Budapest!

Göteborg från ovan!

Någonstans över Östersjön!

Moln någonstans i Småland!


Göteborgs skärgård!

Ljusträdet vid minneslunden :)


Fårö kyrka!

In Visby!

Är på plats i Visby nu, göttgött! Börjar på praon klockan nio imorgon! Ser faktiskt fram emot det! :)
Var i kyrkan igår, inte varje dag det inträffar om man säger så.. ;) Men tände lite ljus för släktingar och sånt! Ganska mysigt i Fårö kyrka :D

Bild från i fredagsmorse, klockan var typ fem eller något, älskar tidiga morgnar, haha :D

R.I.P Hickstead

En av världens bästa hästar dog idag under världscupen i Verona! Individuellt OS guld, lag OS silver, och brons i VM! Inte illa!


Fåååååååårö

Kom till Gotland igår, flygresan gick finemang! Så mysigt att flyga i ett sånt litet plan! När jag kom fram till Visby så åkte jag direkt till min praoplats och pratade med dom där! Kommer nog bli asbra det här! ;)
Sen på kvällen åkte vi till Fårö och här är jag nu! Älskar deeeeet :D Träffat asmånga släktingar jag inte sett på typ hundra år, treevligt :)
Nu ska jag vidare till affären och sen ikväll så ska jag till kyrkogården och tända ljus och sånt :)

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Även om jag inte rider Lotte, men tar in henne måste jag kratsa hovarna, får så dåligt samvete om jag inte gör det!
2. Jag har börjat tycka det är asgött att plugga, fråga mig inte varför, men det är ju bara bra!
3. Jag kan hoppa upp på hästar barbacka fastän dom är typ 150 i manken (inte prövat högre, men tacka Sindarve för det).
4. Jag är besatt av att räkna ut hur många dagar det är till ett visst datum då det händer någonting, och så många dagar det är dit, måste jag räkna bakåt från det datumet det är nu, bara för att se hur fort tiden för så många dagar går!
5. Jag lovar mig varje morgon att jag ska lägga mig tidigt på kvällen, lyckas aldrig med det!
6. Jag har nästan alltid piké tröja när jag rider, vet inte varför!
7. Jag vågar inte sova på vänstersidan, har fått för mig att hjärtat belastas mer då, och att jag ska dö i sömnen eller något, haha.
8. Jag har inte ätit godis, chips, glass eller läsk på över två månader!
9. Jag sover alltid med uppsatt hår.
10. Jag duschar extremt snabbt!

GSE

Förhoppningsvis har mitt lilla plan mot Visby lyft vid den här tiden! En Saab 340A/B med typ 34 säten, mini mini!

Vad hände?

Vart tog tiden vägen? Om 3 timmar ska jag upp :( Och packat klart har jag inte heller gjort, gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

Nördinlägg från moi

Jag är flygnörd, och måste ha stenkoll på vad det är för flygplanstyp jag flyger och all statistik kring den.. Haha, vartifrån har jag fått detta? Kan vara av den anledning att jag var på Visby flygplats minst en gång i veckan när jag var liten! :)
På Saab 340A/B som jag ska flyga imorgon har det bara varit fyra dödliga krasher! Brabra! Vilket innebär att man måste flyga samma flygplansmodell ungefär 2,8 miljoner gånger innan man är med om en "fatal disaster".
Det flygplan som "krashar mest" är Boeing 737, inte så konstigt med tanke på att det är världens mest sålda flygplansmodell! Var femte sekund lyfter ett sånt flygplan någonstans i världen!
De vanligaste orsakerna till en krash är:
  • Motorfel, får hoppas att inte något sådant inträffar ;) gör det mot förmodan det så landar man alltid på närmaste flygplats, även om flygplanen klarar av att flyga med en motor!
  • "metal fatigue", dvs metalltrötthet, bör inte inträffa om flygplanet är ordentligt servat!
  • Eld ombord, kan ju alltid hända, men går att släcka ;)
  • Blixtnedslag, bör inte heller hända eftersom det inte är risk för åskoväder imorgon (jajjemän).
  • Fågelolyckor kan ju alltid hända, men man får hoppas att personalen på flygplatsen skjuter lite för att få bort dem! Piloten kan ju alltid göra något fel, typ somna eller något! Finns till och med piloter som har kört när dom varit alkoholpåverkade, hehe, känns ju tryggt, å andra sidan var det ju en svensk man som utgav sig för att vara pilot och flög i flera år innan man insåg att hans flygcert var fejk... Haha :D
  • Och så finns ju terrorister, men tror knappast att dom finns imbord på en flight till Visby.. ? ;
Och så kan man ju vara en sån skicklig pilot att man lyckas krascha ett fullsatt MD 81:a, och få alla att överleva! Orsaken var att is hade lossnat från vingarna och sugits in i motorerna vilket orsakade ett "Foreign object damage"!

Haha ja..

Dagens facelook! Skrämde livet ur x antal ungar ikväll, mission accomplished! 


Lilla spöket Fanny

Nu sticker jag till stallet, ska rida på Lotte och så! Sen ska jag till Juta för att spöka för alla yngre i klubben, kulkul!



Packningen tar sig!


Tomorrow at this time!..

...har jag redan varit på Gotland en timme, hoppas jag, ifall inte flyget och allt sånt krånglar allt för mycket!

Nu ska jag packa, städa och så ska jag ringa Sarah på praon, och vid två så ska jag till stallet och sen är det full rulle med aktivitet och u-sek möte, blir nog sängen tidigt idag eftersom jag ska upp typ fyra imorgon, blää.

This is the way Ronya doese it

Ronya fann sin plats i ett fortfarande varmt reflextäcke ;)


Skype konferens

Puuh, har ägnat 1 och en halv timme nu ikväll åt att planera inför vår aktivitet på torsdag! Är trött utan dess like och borde nog sova snart eftersom jag faktiskt ska ta tag i allt jag tänkt att göra idag och igår imorgon!
Jaja, så är det!

Ungdomssektions möte

Satt i möte hela tre timmar vid lunch! Mycket att planera inför torsdag och ännu är inte allt planerat, dock så ska vi ha lite skype konferens vid tiotiden.. Så kan det gå när man är lite dålig på att planera sin tid!
Det är väl i stort sett det jag har gjort idag! Var ute och gick en promenad med Lotte också, hon var pigg och glad, tur det :D
Har faktiskt bakat en kladdkaka nu ikväll också, så jävla god!

Så här glad är jag när jag har lov! Glad men trött helt enkelt :)

Pizzaaaa

Blev en tidig morgon idag igen! Har dock inte hunnit med allt som jag har tänkt, men har tid att fixa det imorgon istället! :)
Har U-sek möte klockan 12, inte det roligaste att cykla dit kanske! Sen ska jag till Lotte och fixa lite och gå promenad med henne!

Nu ska jag dock käka frukost, fick bli pizza.. Gillar inte att äta "riktig" frukost på lov och helger :D

Låång dag

Vaknade allderles för tidigt idag, var uppe redan vid niotiden imorse tror jag! Såg lite film och sen cyklade jag till stallet vid halv två!
Hade tänkt rida ut eftersom det var ljust, men så blev det icke! Upptäckte att Lotte hade kolik så hela eftermiddagen och kvällen ägnades åt att gå runt, runt i hagen och förhindra att hon la sig ner och rullade! I väntan på veterinären hade hon så fick hon riktigt ont! Såg faktiskt väldigt läskigt ut när hon låg ner på marken, flåsade och rullade med ögonen :(
Man känner sig så hjälplös för det finns ingenting man kan göra åt saken!
Men som tur var gick det över precis innan veterinären kom, så när hon var på plats verkade allt bra! Fick något insprutat i kanyler i halsen... Har en smärre fobi för blod och pulsådror så för mig var det rena skräcken, kände hur det svartnade för ögonen, hehe ;)

Innan jag tog in henne!

Eyla med ponnyfrissa!
Lotte och Mindy!
LLotte på promenad i mörkret (tänk att klockan bara var sex, vad hemskt :() efter att veterinären varit där!

RSS 2.0