Dag 46: Ett recept på en kaka som du älskar
Torsdag 9 februari
Kladdkaka med apelsin = bäst!
Kladdkaka med apelsin = bäst!
150 gram | smält smör |
0,5 dl | matolja (neutral smak) |
2 st | ägg |
3 dl | strösocker |
1 st | saft av 1 apelsin |
1 st | rivet skal av 1 apelsin |
3 dl | vetemjöl |
6 msk | kakao |
1,5 tsk | vaniljsocker |
0,5 krm | salt |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret. Rör sedan ner saft och skal av apelsin.
- 2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ned mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt.
- 3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- 4. Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
- 5. Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
- 6. Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
- 7. När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.
Kommentarer
Trackback